СКАЗАНО!

Ніна Мацвееўна БУРКО, жыхарка вёскі Капланцы Бярэзінскага раёна:


--Я ніяк не супраць новых павеваў у нашым жыцці. Возьмем тую ж аптымізацыю. Яна, магчыма, патрэбна. Але няўжо так неабходна ў галіне сельскіх бібліятэк? Я не зусім разумею пазіцыю міністэрстваў, якія сваімі патрабаваннямі аб аптымізацыі бібліятэк на вёсцы практычна паставілі пад пагрозу знішчэння духоўную і інтэлектуальную крыніцу вясковага люду.

Скажам, у нашым Бярэзінскім раёне з дваццаць адной сельскай бібліятэкі засталося толькі дзевяць. У вялікай вёсцы Капланцы, у якой 270 жыхароў, зачынілі бібліятэку яшчэ два гады таму, выселіўшы яе з будынка сельсавета і стварыўшы на яе месцы пакой для ўчастковага інспектара РАУС. Тлумачэнне, што кніг цяпер не чытаюць, што ўсё замяніў Інтэрнэт, доказ неабгрунтаваны. Людзі сталага ўзросту, пенсіянеры, інваліды, а такіх на вёсцы зараз большасць, любяць і хочуць чытаць. Проста ў нас прывыклі рабіць усё па шаблоне, без уліку жаданняў людзей і без іх згоды…

(Цытата па матэрыяле “Каб не збяднець розумам і душой”, апублікаваным у нумары “Народнай волі” за 15 мая 2015 года)  

 


Система Orphus


КОММЕНТАРИИ К МАТЕРИАЛУ

    ПОИСК ПО САЙТУ

    СКАЗАНО!

    Валерий ШИЛОВ, начальник отдела питания НПЦ НАН Беларуси по продовольствию:

    – Финляндии во многом за счет организации системы школьного питания удалось уйти от печального лидерства по заболеваемости населения сердечно-сосудистыми заболеваниями. В этой стране сделали ставку на бесплатное питание один раз в день, простоту предлагаемых блюд, но с непременной – красивой подачей, сервировкой стола. Для того, чтобы приучать получать удовольствие от еды с малых лет.

    ЦИФРА

    Первые 1380 кг черной икры белорусского производства

    произведены силами 2-х предприятий на рубеже 2018 и 2019 годов. Об этом сообщил во время пресс-конференции в Общественном пресс-центре начальник отдела рыболовного хозяйства и индустриального рыбоводства ГО «Белводхоз» Андрей СЕРГЕЕВ.

    ГЛАС(З) НАРОДА

    Открыть ресторан в агрогородке? Можно, только если…

    Хозяин ресторана под Гродно каждый месяц «зарабатывал» минус $2 тысячи. Молодой предприниматель открыл ресторан в агрогородке Вертелишки, проработав полгода без прибыли. Друзья советовали сворачивать дело, а он продолжал вкладываться и надеяться на «раскрутку».

    СИЗОХРЕНИЯ

    Вверх по склону, ведущему вниз…

    Вверх по склону, ведущему вниз…

    Фото Владимира СИЗА.

    ПОЧТА@AGROLIVE.BY

    Логин:
    Пароль:

    (что это)