В ОБЪЕКТИВЕ

Аўтэнтычныя вёскі — той пласт Беларушчыны, які прыходзіць у заняпад

У свеце ёсць шмат прыгожых месцаў — схілы Альпаў, берагі Дамініканы, гейзеры Камчаткі. Але ж як любыя для слонімца тутэйшыя краявіды і пейзажы з вёскамі Слонімшчыны, нашай малой Радзімы...

Аўтэнтычныя вёскі — той пласт Беларушчыны, які, на жаль, прыходзіць у поўны заняпад. Безліч нежылых дамоў, і бабулькі, якія з`яўляюцца ледзь не апошнімі носьбітамі той самабытнай культуры і ладу жыцця беларускіх вёсак, якія раскінуліся пасярод прасторных палёў і магутных лясных абшараў Слонімскага краю…

На здымках: вось невялічкі фоталетапіс з момантаў жыцця тых вёсачак, якія хутка могуць знікнуць. Яго сабралі мы, журналісты “Газеты Слонімскай”…

Фота: Мікіта ПАСТУХОЎ і Таццяны ПЛАХЕТКА  


Система Orphus


КОММЕНТАРИИ К МАТЕРИАЛУ

    ПОИСК ПО САЙТУ

    СКАЗАНО!

    Александр ЗИНОВЕНКО, зав. отделом кормопроизводства, кормовых добавок и биопродуктов НПЦ НАН Беларуси по животноводству, кандидат сельскохозяйственных наук:

    -- Заготовка травяных кормов из смеси озимых зерновых и крестоцветных культур с применением консервантов – важный элемент эффективной кормовой стратегии в современных условиях. Однако, архиважная задача, при этом, – соблюсти технологию заготовки. Использование пленки позволяет на длительный период сохранить корма наиболее приближенными к исходной массе при заготовке.

    ЦИФРА

    В 3,3 раза за январь-апрель 2019-го

    вырос экспорт лука. Белорусские производители за это время поставили на зарубежные рынки 10,9 тыс. тонн вышеуказанной продукции.

    ГЛАС(З) НАРОДА

    «Изюминки» Родевичей на Ошмянщине -- возрожденная шляхетская усадьба и парк миниатюрных замков

    Председатель фонда «Краіна замкаў”, владелец агроусадьбы “Шляхецкая ваколіца” на Ошмянщине Алесь ВАРИКИШ – о том, сколько стоит обновить старинный помещий дом, почему важно найти лучших строителей и зачем задействовать 3D-принтер.

    СИЗОХРЕНИЯ

    Вверх по склону, ведущему вниз…

    Вверх по склону, ведущему вниз…

    Фото Владимира СИЗА.

    ПОЧТА@AGROLIVE.BY

    Логин:
    Пароль:

    (что это)